Wie is Tieneke

Ceremonies voor het Leven is opgericht door Tieneke van Putten. Ik heb jaren als managementassistente gewerkt bij Non-profitorganisaties. Dit gaf mij geen voldoening meer. Na mijn 40e heb ik diverse opleidingen gedaan richting coaching, counseling en mediation. Nadat mijn kinderen het huis uit zijn gegaan heb ik de opleiding Ritueelbegeleider bij Afscheid gevolgd, ben ik getraind voor het werken als vrijwilliger in een Hospice en heb ik een opleiding bij Humanitas voor rouwverwerking gevolgd. Recent heb ik nog opleidingen gevolgd bij de Grief Academie.

Naast mijn praktijk werk ik als bedrijfsleider bij een Kringloopwinkel en werk ik best intensief samen met veel vrijwilligers. Door dit werk besef ik hoeveel mensen met verdriet leven. Verdriet bij overlijden en verdriet bij leven.

En zo herinnerde ik mij mijn oude passie weer:
Troostrijk werken; dit is voor mij het meest dankbare werk dat ik kan doen.

Troostrijk werken betekent niet dat ik jouw verdriet weg kan halen; het betekent wel dat jij erkent wordt in je verdriet. Deze erkenning is de basis voor jouw persoonlijke afscheidsceremonie.
Als ritueelbegeleider help ik je met een persoonlijke afscheidsceremonie. Met deze ceremonies geef ik vorm aan verandering en creëren we lichtpuntjes voor de toekomst.

Als jij naast een ceremonie behoefte hebt aan coaching bij rouwverwerking kan ik je één op één coachen of je kunt je inschrijven voor een workshop met lotgenoten. Ik werk intuïtief en met echte aandacht voor jou waardoor we tot een resultaat komen wat bij jou past.

Het is dankbaar te realiseren
dat je door jouw menszijn, verlies kunt ervaren
Wanneer je ruimte kunt maken
om te rouwen,
is het verwerken van je verlies begonnen.